Salonboot Huren Amsterdam

Herengracht 132
1015 BV Amsterdam
Tel: 020-7009459
info@boot-amsterdam.com


Achtergrond Informatie

Op deze salonboot huren Amsterdam pagina, bieden we 9 prachtige salonboten aan. De salonboten die we via deze salonboot huren Amsterdam pagina aanbieden, varieren van kleine, klassieke salonbootjes voor kleine groepjes tot grote salonboten voor groepen tot 50 personen. Alle salonboten die u via ons kan huren, worden bestuurd door een professionele schipper. Er bestaan nog grotere salonboten die tot 175 pax aan boord kunnen ontvangen, maar die kunnen (vanwege hun grote) niet meer door de bekende Amsterdamse grachten varen. Meer over dit soort boten kunt u vinden op onze Partyboot Huren Amsterdam pagina. Mocht u niet op zoek zijn naar een salonboot, maar eerder een open sloep wensen te huren, dan verwijzen we u graag naar onze Sloep Huren Amsterdam pagina.


Type Salonboten

Wat verstaat men eigen onder salonboot en wat is het verschil met een notarisboot? Is een salonboot niet hetzelfde als een notarisboot? Om het makkelijk voor u te maken, kunnen we stellen dat een notarisboot altijd een salonboot is, maar een salonboot niet noodzakelijk een notarisboot. De meeste notaris boten hebben een salon, maar dat is geen vereiste. Notarisbootjes zijn vaak iets hoger dan andere salonboten, aangezien het gebruikelijk was dat de notaris zijn hoge hoed aan boord aanhield. Dat vonden ze in die tijd erg chique. Wij hebben ook op onze Salonboot Huren Amsterdam pagina de niet klassieke en niet typische salonboten toegevoegd. Dit zijn eerder omgebouwde trekschuiten die nu door de grachten van Amsterdam varen met een soort van salon aan boord. Voor u als huurder is er geen weinig verschil. Sterker nog, u zult bij het opstappen op een van onze salonboten niet kunnen zien of het al dan niet gaat om een notaris boot. Dat is ook niet erg verbazingwekkend, aangezien we geen echte notarisbootjes op de Salonboot Huren Amsterdam pagina vermeld hebben staan.

Hier een aantal Salonboten die u kunt vinden op onze website:
Salonboot De Liefde
Salonboot Jean Schmitz
Salonboot Old Queen
Salonboot Avanti
Salonboot Little Queen Elizabeth
Salonboot Phanta Rhei
Salonboot Proost van Sint Jan
Salonboot Raw Ferry

Het salonboot huren Amsterdam team werkt hard om leuke salonboten voor u te vinden en deze toe te voegen aan onze Salonboot Huren Amsterdam pagina. Vele van salonboten op onze website zijn eigendom geweest van welgestelde families. De meeste van de salonboten zijn echter door de jaren heen verkocht en zouden zonder verhuurd te worden niet meer varen. Het onderhoud van een salonboot is namelijk schrikbarend duur. Vele van de salonboten hebben een lange geschiedenis en sommige boten zijn zelf erkend als varende Nederlandse monumenten. Het beste voorbeeld hiervan is de klassieke salonboot Little Queen Elizabeth. Vraagt u tijdens het vaartje maar aan de kapitein wat de geschiedenis van de salonboot die u gehuurd heeft is. In de meeste gevallen kunnen ze u wel een en ander vertellen.

Checklist

Alle salonboten die vermeld staan op onze website, varen op commerciële basis. Het is ons doel om een leuke, gezellige rondvaart voor u te organiseren op de grachten van Amsterdam. Zoekt u een stukje romantiek of luxe, dan zijn de salonboten uitermate geschikt. Zo kunt u op de meeste salonboten luxe lunchen of dineren. De kleinere salonboten lenen zich uitermate goed voor een borrel, luxe amuse en een fles premier cru champagne. Op de detail pagina’s van de salonboten hebben we aangegeven met hoeveel mensen u kunt varen en wat het per uur kost. Mocht u met minder valide mensen willen varen, dan is het verstandig om van te voren even contact op te nemen em er zeker van te zijn dat dit geen probleem is op de salonboot die u wenst te huren.


Vrienden

We hebben een Vrienden rubriek toegevoegd om een paar mensen en bedrijven te bedanken voor een steun, vertrouwen en/of bijzondere dienst verlening. Graag willen we Ferry van Slotenmaker Amsterdam bedanken voor het restaureren van de Little Queen Elizabeth. Verder willen we Bloemist Amsterdam bedanken voor de prachtige bloemen arrangementen die ze steeds weer opnieuw maken voor onze gasten die in het huwelijk stappen of klanten die op onze salonboten afscheid nemen van een dierbare.