Wilt u tijdens Koningsdag een boot huren in Amsterdam dan kunt u bij verschillende rederijen terecht. Op deze dag varen de grote rondvaartboten niet in Amsterdam. Wanneer u nu een boot wilt huren om met uw familie een dagje het water op te gaan dan zijn er ook andere mogelijkheden om een wat kleinere sloep te huren waar u comfortabel mee door de grachten kunt varen.

Het is wel verstandig om van tevoren een grachtenkaart mee te nemen met alle vaarroutes van Amsterdam. Omdat de grachten als het ware cirkelvormig om het centrum lopen en geen enkele gracht recht loopt, is het vrij lastig navigeren naar de verschillende bestemmingen in Amsterdam als je een slecht richtingsgevoel hebt. Ook is het erg druk op het water, waardoor een wat ervarener bestuurder wel prettig is.

Kijk op deze site en zoek de vaarroutes en bepaal langs welke grachten je wilt varen en welke tussenstops je wilt maken. Reserveer dan een bootje bij Boot-Amsterdam.com en trek er lekker een paar uurtjes op uit om de Prinsengracht, Keizersgracht en de andere Amsterdamse wateren op Koningsdag te verkennen. Ook het IJ is een bezienswaardigheid waar je het nieuwe filmmuseum EYE kunt bewonderen.

Als je tijdens Koningsdag een sloep wilt huren in Amsterdam ben je op deze site aan het juiste adres. Reserveer wel een paar maanden voordat het evenement start. Iedereen wil op het water zijn! Ook de Gay Pride is een evenement dat op de Amsterdamse grachten wordt gevierd. Tientallen versierde boten zullen dan vol staan met feestende mensen. Een echte aanrader om dan een boot te huren en mee te doen!